Moorings logo

MEET THE CULINARY ARTISTS

Οι chefs Κώστας Λώλας (Moorings) και ο Σπύρος Τσούκας (Blends) αποτελoύν την κινητήριο δύναμη των εστιατορίων που τολμούν και ανατρέπουν, δημιουργώντας  τελικά τα μοναδικά πιάτα που τόσο έχουν αγαπηθεί από το κοινό τους.

Η μεσογειακή διατροφική παράδοση, φωτεινό μονοπάτι για την γαστρονομική πορεία τόσο του Moorings όσο και του Blends, βρίσκει την έκφρασή της μέσα από ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς και επιρροές από όλο τον κόσμο.

Οι chefs Κώστας Λώλας (Moorings) και ο Σπύρος Τσούκας (Blends) αποτελoύν την κινητήριο δύναμη των εστιατορίων που τολμούν και ανατρέπουν, δημιουργώντας  τελικά τα μοναδικά πιάτα που τόσο έχουν αγαπηθεί από το κοινό τους.

Οι γεύσεις της Μεσογείου μπορεί να μην είναι από μόνες τους ιδιαίτερες – εάν μπορούσε κάποιος να τις χαρακτηρίσει κάπως, αυτό θα ήταν «εύκολες και απλές»  – κρύβουν ωστόσο  μέσα τους μικρούς θησαυρούς, τους οποίους με μια μικρή παραλλαγή μπορείς να αναδείξεις ώστε  να απογειώσεις ένα πιάτο.

«Η προσέγγισή μας στη δημιουργία των πιάτων μας είναι πάνω από όλα η εποχικότητα. Για τις συνταγές μας διαλέγουμε υλικά που είναι στην εποχή τους» υποστηρίζουν και πράγματι: Στις συνταγές τους κυριαρχεί το καλοκαίρι, η θάλασσα, η γενναιοδωρία της ελληνικής φύσης στο σύνολό της. Φυσικά δεν λείπει  το κρέας που με τις special κοπές και τον ξυλόφουρνο Josper «απογειώνεται» γευστικά.

Στο τέλος της ημέρας  σημασία έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να προσπαθείς συνεχώς να γίνεσαι καλύτερος, παραμένοντας πάντα διαφορετικός. Ο Κωνσταντίνος, ξεκίνησε δημιουργώντας κρουασάν δίπλα στον Σιμόν Σίλ και μετά από συνεχείς ανοδικές θητείες στο Intercontinental, το Palace στην Κηφισιά, στο Sani Resort ως executive chef τριών ξενοδοχείων και στο αγαπημένα εστιατόριο των νοτίων προαστίων Blends, τώρα είναι chef στο Moorings δημιουργώντας το εκλεπτυσμένο του μενού: υπέροχο tartare κόκκινης γαρίδας, μύδια “Mariniere”, δροσερές σαλάτες, εξαιρετική μπουγιαμπέσα, σφυρίδα φρικασέ αλλά και φιλέτα Black Angus, Rib eye στον ξυλόφουρνο αποτελούν μερικές δημιουργίες του που σε συνδυασμό με το εξαιρετικό τοπίο στο μπαλκόνι του Moorings πάνω στη θάλασσα κυριολεκτικά θα σε ταξιδέψουν…

«Στόχος κάθε πιάτου είναι να μεταφέρει τη φιλοσοφία του εστιατορίου. Η καθαρότητα της γεύσης, η ατόφια και άμεση πληροφορία είναι αυτή που σε κερδίζει από την πρώτη μπουκιά».

Ο Σπύρος Τσούκος, chef στο Blends αφού συνεργάστηκε στενά με τον Κωνσταντίνο Λώλα στο Sani Resort στη Χαλκιδική και ως Α’ μάγειρας με τον φημισμένο Έκτωρα Μποτρίνι, ήρθε στο Blends ώς sous chef  και μετά από 5 χρόνια ανέλαβε τα ηνία του.

Ο ίδιος, σεμνός αλλά ιδιαίτερα δημιουργικός – στην κάρτα του εστιατορίου θα βρει κανείς  πολύ υγιεινές επιλογές, ελαφρά πιάτα που μπορεί να απολαύσει  από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, επιλογές  για χορτοφάγους, ένα γεμιστό ραβιόλι, ένα σιγομαγειρεμένο “brisket” αλλά και τις εθιστικές υφές σοκολάτας με παγωτό πραλίνας φουντουκιού και την απόλυτα καλοκαιρινή τάρτα passion fruit που θα κλείσει το δείπνο σας με πολλά…θαυμαστικά!

Όπως επισημαίνει ο ίδιος «για να είναι ένα πιάτο τέλειο πρέπει να έχει την κατάλληλη εμφάνιση και φανταστική γεύση.  Πρώτα τρως με τα μάτια, μετά το οσφραίνεσαι και έτσι δημιουργείται η προσδοκία της απόλυτης ικανοποίησης που έρχεται με τη γεύση». Και ακριβώς έτσι είναι οι εμπειρίες που δημιουργεί!

share this post:

Facebook
Twitter
Pinterest

Still curious? Here’s more

NEW ASTIR MARINA

Η Astir Marina αναβαθμίζεται και γίνεται η πιο σύγχρονη, πολυτελής μαρίνα στην Ελλάδα, «σκαρφαλώνοντας» ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες home port μαρίνες στη Μεσόγειο.

Read More

ELECTRIC NUTRITION

Θυμάστε την τελευταία φορά που περπατήσατε ξυπόλητοι στην παραλία, μέσα στο γρασίδι ή στους θάμνους και απλώς επανασυνδεθήκατε με τη Γη; Πόσο καλά νιώσατε;

Read More