Moorings logo

MIXOLOGISTS: EVERYTHING ABOUT COCKTAILS-MANIA

Ο ταλαντούχος Bar manager του Blends Κωνσταντίνος Αλτόγλου κατάγεται από την Πάρο. Εδώ και έξι χρόνια ανήκει στην οικογένεια του Blends ενώ τα τελευταία τρία επιμελείται τον κατάλογο των cocktails.

Στον ονειρεμένο κόσμο του Moorings Restaurant, που βρίσκεται στην καταπράσινη Αθηναϊκή Ριβιέρα, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να αφεθούν την πολυτέλεια της μαρίνας Βουλιαγμένης απολαμβάνοντας όχι μόνο μία εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία, αλλά και τα πιο αναζωογονητικά cocktails. Ο λόγος;

Ο bar manager Πάνος Θεοδοσιάδης, ένας εκπληκτικά ταλαντούχος επαγγελματίας που έχει αφήσει το στίγμα του με τα μοναδικά signature cocktails που δημιουργεί.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τον κόσμο του Πάνου Θεοδοσιάδη και την ανεπανάληπτη ποιότητα και δημιουργικότητα που φέρνει στο Moorings Restaurant. Ο Θεσαλλονικιός Bar manager του Moorings επιμελείται τον κατάλογο των θεαματικών cocktails που αγαπήθηκαν πολύ από τους θαμώνες – και όχι μόνο – του εστιατορίου.

Η Εξαιρετική Ομάδα:

O ίδιος και η ομάδα του συμβάλλουν στη δημιουργία μιας μαγευτικής εμπειρίας που ενσωματώνει τον μαγευτικό κόσμο των cocktails στο φυσικό καλλίγραμμο τοπίο της περιοχής. Με έναν συνδυασμό εξειδικευμένων τεχνικών μίξης, φρέσκων συστατικών και τολμηρών γευστικών συνδυασμών, οι δημιουργίες του Πάνου αποτελούν το απόλυτο μείγμα γεύσεων. Ως bar manager, ο Πάνος Θεοδοσιάδης δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός mixologist, αλλά και ένας ηγέτης που εμπνέει την ομάδα του. Με την εμπειρία και τη γνώση του, καθοδηγεί τους υπόλοιπους bartenders προς την αρίστη εκτέλεση και τη δημιουργία εξαιρετικών ποτών.

Με πρoσεκτικά επιλεγμένα συστατικά (πολλά από αυτά homemade), αυθεντικές συνταγές και μία ικανότητα να προσδίδει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε ποτό, τα cocktail του Πάνου είναι μια ευφάνταστη πρόκληση για τις αισθήσεις. Από δροσιστικά με εσπεριδοειδή μέχρι πιο πειραματικές δημιουργίες με τοπικά συστατικά, κάθε ποτό του Πάνου είναι μια εμπειρία γεύσης που ξεπερνά τις προσδοκίες.

Με το πάθος του για την τελειότητα και την αναζήτηση της καινοτομίας, δημιουργεί εξαιρετικά cocktail που αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους πελάτες του. Η ποιότητα, η δημιουργικότητα και η εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα που προσφέρονται στο Moorings Restaurant καθιστούν την επίσκεψη εκεί μια μοναδική εμπειρία για όσους αναζητούν τον απόλυτο πολιτισμό γεύσης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ο ταλαντούχος Bar manager του Blends Κωνσταντίνος Αλτόγλου κατάγεται από την Πάρο. Εδώ και έξι χρόνια ανήκει στην οικογένεια του Blends ενώ τα τελευταία τρία επιμελείται τον κατάλογο των cocktails.

Μεγαλώνοντας σε ένα νησί με έντονη νυχτερινή ζωή, ασχολήθηκε από μικρός με τον χώρο του bartending. Σύντομα, η αγάπη του για τις γεύσεις και τη δημιουργικότητα καθώς και η επιρροή που είχε από κάποια ταξίδια τον έκαναν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το mixology και να κάνει το επόμενο βήμα εργαζόμενος πλέον στην Αθήνα.

Η πορεία του φάνηκε σύντομα προδιαγεγραμμένη: Μετά από αρκετούς πειραματισμούς με υλικά και γεύσεις, δημιούργησε πια τα δικά του cocktail.

«Η έμπνευσή μου προέρχεται από απλά καθημερινά πράγματα όπως ένα συστατικό που θα βρω στο σούπερ μάρκετ, μια ωραία μυρωδιά, ένα τραγούδι που θα ακούσω ή μια ωραία ανάμνηση» λέει και συμπληρώνει:

«Ο σκοπός του cocktail άλλωστε είναι να σε ταξιδέψει σε μέρη ανά τον κόσμο και να σου δημιουργήσει εικόνες και αναμνήσεις – αυτό προσπαθώ και εγώ μέσα από τις συνταγές μου»

Εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο, αφού κάθε μία από τις δημιουργίες του είναι μοναδική: Το Golden Sensation με το μοναδικό συνδυασμό από ρούμι, καρύδα, ανανά και καρπούζι έγινε αμέσως το απόλυτο καλοκαιρινό cocktail!

Βασικό ρόλο παίζει και η αγάπη του για το φαγητό καθώς η γαστρονομία και τα κοκτέιλ συνδέονται άμεσα. Κάθε πιάτο θα πρέπει να συνοδεύεται με καλοφτιαγμένα και «καλοχτυπημένα» cocktail που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στο γαστρονομικό ταξίδι της νύχτας – αλλά γιατί όχι – και της ημέρας.

share this post:

Facebook
Twitter
Pinterest

Still curious? Here’s more

NEW ASTIR MARINA

Η Astir Marina αναβαθμίζεται και γίνεται η πιο σύγχρονη, πολυτελής μαρίνα στην Ελλάδα, «σκαρφαλώνοντας» ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες home port μαρίνες στη Μεσόγειο.

Read More

MEET THE CULINARY ARTISTS

Οι chefs Κώστας Λώλας (Moorings) και ο Σπύρος Τσούκας (Blends) αποτελoύν την κινητήριο δύναμη των εστιατορίων που τολμούν και ανατρέπουν, δημιουργώντας  τελικά τα μοναδικά πιάτα που τόσο έχουν αγαπηθεί από το κοινό τους.

Read More