Moorings logo

ELECTRIC NUTRITION

Θυμάστε την τελευταία φορά που περπατήσατε ξυπόλητοι στην παραλία, μέσα στο γρασίδι ή στους θάμνους και απλώς επανασυνδεθήκατε με τη Γη; Πόσο καλά νιώσατε;

Ηλεκτρική Διατροφή: Τα εκπληκτικά οφέλη της βιολογικής γείωσης για τη θεραπεία και τη συνολική υγεία

Σύμφωνα με τις ανακαλύψεις της σύγχρονης βιοϊατρικής πολλές από τις πιο εξουθενωτικές ασθένειες, καθώς και η ίδια η διαδικασία της γήρανσης, προκαλούνται ή συνδέονται με την χρόνια φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι η άμεση φυσική επαφή με την επιφάνεια του πλανήτη δημιουργεί ένα είδος ηλεκτρικής διατροφής, με εκπληκτικά ισχυρά και γρήγορα αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα.

Η Βιολογική Γείωση, γνωστή και ως Earthing, αναφέρεται σε μια φυσική σύνδεση που λαμβάνει χώρα μεταξύ των ηλεκτρικών συχνοτήτων του ανθρώπινου σώματος και εκείνων της γης. Αυτή η πρακτική περιλαμβάνει το να περπατά κανείς ξυπόλητος σε εξωτερικούς χώρους, να έρχεται σε επαφή με το νερό, ή να χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό γείωσης εσωτερικού χώρου ενώ κοιμάται ή κάθεται.

Όπως ο ήλιος μας παρέχει συνεχώς σημαντική ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, έτσι και η γη είναι μια πηγή ενέργειας που παρέχει σημαντικά στοιχεία που συμβάλλουν στη βέλτιστη υγεία.

Αν και βιολογική γείωση μπορεί να επηρεάσει θετικά το μυαλό, αυτή η μορφή γείωσης διαφέρει από την πρακτική γνωστή ως grounding που χρησιμοποιείται στη θεραπεία ψυχικής υγείας, καθώς, σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, εκτός από βελτίωση της συνολικής ψυχικής ευεξίας προσφέρει επιπλέον μειωμένο πόνο, στρες και φλεγμονή. Αυτή η τεχνική δείχνει να αποκαθιστά τη φυσική σύνδεση μεταξύ του σώματος και των ηλεκτρικών ρευμάτων της γης.

Η Ιστορία της βιολογικής γείωσης

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι αυτόχθονες κοινωνίες έχουν υποστηρίξει τα οφέλη της θεραπευτικής δύναμης της Γης περιγράφοντάς τα με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, στην κινεζική ιατρική, ο αρχαίος φιλόσοφος Ge Hong είπε για το τσί (Qi—προφέρεται «chee») που ορίζεται ως η ζωτική ενέργεια που γεμίζει το σύμπαν, “Οι άνθρωποι κατοικούν μέσα στο τσι, και το τσι κατοικεί μέσα στους ανθρώπους”.

Αυτή η πεποίθηση και μελέτη των φυσικών ενεργειών της γης μπορεί επίσης να βρεθεί στην Ευρώπη του 19ου αιώνα, σε δημοσιεύματα όπως τα «Νέα Επιστήμη της Θεραπείας» (Louis Kuhne, 1891) και «Επιστροφή στη Φύση» (Αdolf Just, 1896), τα οποίο ενθάρρυναν τους ανθρώπους να αρχίσουν να περπατούν ξυπόλητοι σε εξωτερικούς χώρους.

Λίγες δεκαετίες αργότερα, ο Αμερικανός γιατρός George Starr White άρχισε να ερευνά τις συνέπειες του ύπνου ενώ παρέμενε γειωμένος—συνδεδεμένος με χάλκινα καλώδια στερεωμένα στους σωλήνες του σπιτιού—για να βελτιώσει την ποιότητά του.

Η σύγχρονη επιστημονική κοινότητα επιμένει να υποστηρίζει την ικανότητα των ηλεκτρονίων της Γης να εξισορροπούν το ηλεκτρικό ρεύμα του σώματός μας, και το earthing συνεχίζει να διαδίδεται και να προσελκύει το ενδιαφέρον καθώς οι άνθρωποι αναζητούν απλούς, φθηνούς τρόπους για να θεραπεύσουν τον εαυτό τους.

Θυμάστε την τελευταία φορά που περπατήσατε ξυπόλητοι στην παραλία, μέσα στο γρασίδι ή στους θάμνους και απλώς επανασυνδεθήκατε με τη Γη; Πόσο καλά νιώσατε;

share this post:

Facebook
Twitter
Pinterest

Still curious? Here’s more

NEW ASTIR MARINA

Η Astir Marina αναβαθμίζεται και γίνεται η πιο σύγχρονη, πολυτελής μαρίνα στην Ελλάδα, «σκαρφαλώνοντας» ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες home port μαρίνες στη Μεσόγειο.

Read More

MEET THE CULINARY ARTISTS

Οι chefs Κώστας Λώλας (Moorings) και ο Σπύρος Τσούκας (Blends) αποτελoύν την κινητήριο δύναμη των εστιατορίων που τολμούν και ανατρέπουν, δημιουργώντας  τελικά τα μοναδικά πιάτα που τόσο έχουν αγαπηθεί από το κοινό τους.

Read More